top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCaroline Uitendaal-Drost

Wil je meer rust binnen je drukke gezin?

Merk je dat jij en je kinderen (8-12 jaar) vaak heftig op elkaar reageren, waardoor het steeds niet gezellig is thuis? Voel jij je soms geleefd en opgejaagd? Verlang je naar meer rust en balans binnen je gezin?


Iedereen heeft wel eens zo'n periode: De kinderen lopen te bekvechten, jij hebt een kort lontje ... het lijkt wel een vicieuze cirkel. Elke keer is er gedoe, terwijl je het juist leuk en gezellig wilt hebben met elkaar. Je bent echt niet de enige! Nergens is het altijd volledig zen, ook niet bij mij thuis.


Natuurlijk zijn er veel oorzaken mogelijk voor zo'n periode: te veel hooi op je vork nemen, stress door spanningen op je werk of in je relatie, kinderen die niet lekker in hun vel zitten of al aan het (pré-)puberen zijn, noem maar op. Wát er ook aan de hand is, mindfulness kan helpen! Het lost de problemen niet op, maar het verandert wel jullie manier er mee om te gaan, zodat er minder onrust ontstaat en er minder gebotst wordt.


Waarom mindfulness?

De laatste jaren wordt mindfulness steeds vaker ingezet. Het is al lang geen modegril meer. De positieve werking is wetenschappelijk bewezen, vandaar dat het meer en meer wordt ingezet op basisscholen, maar ook bij bedrijven. Een mooie ontwikkeling. Het helpt je namelijk om bij jezelf te blijven, in het hier en nu, zonder je druk te hoeven maken over wat er straks nog allemaal "moet". Mindfulness helpt je ook om niet te snel vanuit de emotie te reageren, maar beter te observeren. Je leert dat gevoelens komen en gaan, maar ook om meer te vertrouwen, te accepteren en minder te streven naar perfectie. Door de oefeningen kun je je ook beter en sneller ontspannen en concentreren. Klinkt goed toch?


Hoe zorg je er nu voor dat je mindfulness-technieken integreert binnen je gezin?

Volg een mindfulness-training samen met je kind!

Er zijn veel cursussen voor kinderen en volwassenen apart te vinden, maar weinig voor samen. Omdat ik echt geloof dat dit dé manier is, om het te laten slagen, ben ik samen met een collega bezig om een training te maken voor moeder en kind. Ik houd mij voortdurend bezig met moeder en kind in mijn praktijk, omdat deze verbinding zó bijzonder en belangrijk is.

De wisselwerking op elkaar is enorm: Zit jij niet lekker in je vel, heeft je kind daar last van en anders om.

Waarom samen?

Door samen een training te volgen, versterkt het niet alleen jullie band, je leert allebei hoe het anders kan. Mindfulness leer je door veel te oefenen. Als je weet waar de ander het over heeft, communiceert dat een stuk makkelijker. Misschien heb jij zelf al eens zo'n cursus gedaan of heb je erover gelezen en begon je enthousiast, maar kwam er al snel de klad in. Als je het samen doet, kun je elkaar helpen herinneren aan de technieken. zo is het makkelijker om vol te houden èn leuker! Ook zullen jullie samen de andere gezinsleden makkelijker meenemen in deze positieve vibe.


Wil je nu al wat mindfulness-tips?

  • Doe één ding tegelijk en met je volle aandacht.

  • Merk je dat je hoofd te vol/te druk is? Richt je voor 1 minuut op je ademhaling. Je hoeft niet anders te gaan ademen, maar wel bewust voelen hoe je ademhaalt. Mooi om dit ook samen met je kind te proberen. (Voor jongere kinderen is het leuk om samen op je rug te gaan liggen met een knuffel op je buik. De knuffel zie je dan meedeinen met je ademhaling.)

  • Doe mindful-spelletjes met je kind: • Houdt elkaar geblinddoekt geurende producten voor en probeer te raden wat het is. • Loop je samen ergens naar toe? Luister wat je allemaal hoort voor 2 minuten en benoem dan om beurten welke geluiden je allemaal hebt opgevangen. Veel plezier!

Mindfulness voor moeder & kind helpt jouw gezin naar meer balans en rust, zodat jullie weer kunnen genieten van elkaar.

Als je op de hoogte wilt blijven van de trainingen en workshops van Bloeipracht? Check de site dan: https://www.bloeipracht.nl/workshops Om meer te lezen over ontspannen moederschap: https://www.bloeipracht.nl/post/ontspannen-moederschap-hoe-dan voor meer ontspannen tips! Voor vragen kun je mij natuurlijk ook gewoon bellen 06-57245534

Warme groet, Caroline

Praktijk Bloeipracht Beverwijk47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page