top of page

Hoe &

Waarom?

Wanneer je ziet dat het niet goed gaat met je kind, of wanneer jij ergens vastloopt, kan het een drempel zijn om daarbij hulp te zoeken. Iedere moeder wil het nu eenmaal heel goed doen en wil al helemaal dat haar kind gezond en gelukkig is. Als dit niet zo lijkt te zijn, raakt dat diep. De opluchting kan dan ook groot zijn, als je een coachingstraject aangaat. Het geeft jou en je kind rust en ruimte om te groeien en te bloeien.

madeliefjes Rosalie mindful.jpg

De eerste stap bij Bloeipracht

Stel, je hebt een onzeker kind waar jij je zorgen om maakt. Dan kom je eerst zelf voor een gratis intakegesprek, om te bepraten wat er allemaal speelt. Het lijntje tussen moeder en kind is vaak zo sterk dat jullie elkaar onbewust beïnvloeden, daarom zal in veel gevallen nog een coachsessie met jou als moeder volgen, voor we met je kind aan de slag gaan. Je kind leert daarna o.a. hoe het zich beter kan ontspannen en wat zijn/haar kwaliteiten zijn. Met behulp van diverse oefeningen, tips en trucjes zal je kind zich fijner gaan voelen en meer zelfvertrouwen krijgen.
Zie Gezins- en kindercoaching

Wat doet het met jou als je kind niet lekker meekomt, als je veel onzekerheid, verdriet, onrust, angst of boosheid bij hem/haar ziet, als jullie veel botsen of jullie worstelen met hoogsensitiviteit?
 

kindercoach rennen licht.jpg

Methodes

Je kind voelt je precies aan en houdt je een spiegel voor: Het laat door het vertonen van bepaald gedrag of een fysieke klacht indirect aan jou je oude pijn zien. Door samen te ontdekken welke pijn er bij jou wordt aangeraakt, help je jouw kind dat het moeilijk heeft. Dit is waar de Reversie Methode® overgaat; een coachingsmethode waarbij gewerkt wordt met spiertesten (uit de toegepaste kinesiologie) en het stimuleren van bepaalde acupressuurpunten. Samen gaan we op onderzoek uit en helen we daar waar nodig is de pijn, blokkades enz. zodat jij weer in je kracht staat en je kind ook.

 

Bij Bloeipracht kunnen nog meer technieken worden ingezet om een blokkade op te heffen of oude pijn te helen. Voorbeelden zijn: EMDR, visualisatie/meditatie, chakrabalancing en energetisch werk.

Met mindfulness voor moeder en kind, waarbij alles in het teken staat van aandacht in het hier en nu, leer je o.a. om meer te ontspannen en beter te voelen wat iets met je doet, voordat je reageert vanuit een patroon. Het leert je om je gedachten te observeren zonder oordeel: Je bènt niet je gedachten, je hebt gedachten!

 

Bij mentale spanning of overbelasting ontstaat er ook vaak fysieke spanning (bijv. pijnlijke schouders, rug- en buikklachten), daarom kan een ontspannings- of balansmassage een mooie aanvulling zijn. Ook voor kinderen is er een speciale kindermassage om spanning los te laten, waarbij hoofd, buik en voeten worden behandeld.

 

Bij Bloeipracht kun je terecht voor Coaching & Training: Van onzeker kind naar bloeipracht!, persoonlijke coaching, gezins- en kindercoaching, speciale programma’s (Bloeiplannen), cursussen en workshops.
 

Wil je weten hoe jij en/of je kind weer zo snel mogelijk kunnen bloeien?

erkend gezins-en kindercoach.jpg
  • Facebook
  • Instagram - grijze cirkel
KvK 34350065   BTW NL190960073B01
CATvirtueelschild.jpg
bottom of page