top of page

Ontspannen
Moederschap

Stress
Er “moet” zoveel in de huidige tijd. Multitasken kan veel stress opleveren, evenals perfectionisme. Een carrière combineren met het moederschap en dan ook nog een leuke partner, dochter en vriendin zijn. Ga er maar aanstaan om elke dag weer alle ballen hoog te houden.

Lukt dat jou? Hoeveel stress levert dat je op? Heb je last van schuldgevoelens, omdat je ergens in te kort schiet?
 

Ook als je moeder bent van een kind dat het moeilijk heeft door lichamelijke of psychische problemen (bijv. door een trauma, ADHD, autisme enz.) kun je veel stress ervaren. Denk aan extra opvoedstress en onbegrip van de buitenwereld. Wat doet dit alles met jou?

Bij Praktijk Bloeipracht gaan we samen jouw patronen en overtuigingen onderzoeken. Met behulp van inzichtsessies en mindfulness leer je beter om te gaan met de uitdagingen en stress van het dagelijks leven. Door middel van lichaamswerk zoals massagevormen, ga je je lijf weer beter voelen. Leer in 6 stappen hoe je in je kracht komt. Ervaar meer rust, vertrouwen en ontspanning in het moederschap.

Moederschap & stress

Als moeder doe je je uiterste best om je kind het beste te geven, toch lukt dat niet altijd. Door de druk die veel moeders ervaren, kan het moederschap zijn glans verliezen en kun je soms niet meer genieten van de mooiste uitdaging van je leven!

 

ontspannen moederschap zonder stress

Wat doet je lichaam?

Eén van de stresshormonen die ons lichaam aanmaakt, is cortisol. Wanneer er geen moment van herstel komt bij aanhoudende stress, blijft het cortisolniveau stijgen. Dit kan leiden tot klachten als vergeetachtigheid, slaapproblemen, gevoelens van onrust en chaotisch gedrag. Kortom, je lichaam gaat in protest!

 

Word wie je bent en bloei
 

Reageren vanuit stress

Stressreacties doen zich automatisch en onbewust voor.  Wanneer je als moeder gebukt gaat onder overmatige stress, val je terug op automatische patronen. Er is geen sprake van een bewuste keuze. Je reageert vanuit een patroon dat vertrouwd en bekend is, uit jouw eigen kindertijd bijvoorbeeld. Ook kan het kind in jou
aangeraakt worden. Meestal zorgt dit voor een reactie waar je nièt voor gekozen zou hebben.
Misschien voel je je hier naderhand zelfs rot over.

 

Wil je meer rust ervaren ook in stressvolle momenten?
Wil je weer met een frisse blik naar je kind kijken?
Wil je meer aandacht voor jezelf èn voor je kind?

erkend gezins-en kindercoach.jpg
  • Facebook
  • Instagram - grijze cirkel
KvK 34350065   BTW NL190960073B01
CATvirtueelschild.jpg
bottom of page