top of page

Bij Bloeipracht wordt gewerkt met de Reversie Methode®. Deze effectieve coachingsmethode is ontwikkeld door Sylvia Leegwater (Roozendaal). Zij schreef diverse boeken en is oprichter en hoofdtrainer van Opleidingsinstituut Dreamchild.

De Reversie Methode® staat voor het terugdraaien van de tijd. In de praktijk zien we dat onze kinderen juist dát gedrag gaan vertonen of juist tegen díe ervaringen aanlopen waar wij als ouders ze voor hadden willen beschermen. Sommige ervaringen of gedrag kunnen we plaatsen omdat we bekend zijn met ons eigen gedrag en ervaringen vanuit het verleden. Echter, soms zien we gedrag terug bij ons kind wat we helemaal niet kunnen plaatsen. Wij gedragen ons juist tegenovergesteld aan wat ons kind ons laat zien. Dit gedrag is dus moeilijker te traceren in ons eigen gedrag maar het is wel degelijk aanwezig. Kinderen reageren primair op de signalen van de omgeving. De Reversie Methode® gaat terug naar het kind in jou en geeft op een liefdevolle wijze een duidelijk beeld van jouw gedrag waarop het kind reageert. Dat heeft als belangrijk voordeel dat het kind vanzelf mee verandert als jij dat stukje in jezelf heelt.

Uitleg

Reversie Methode®

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, oftewel: "Door oogbewegingen opnieuw beleven van een ingrijpende gebeurtenissen en deze alsnog verwerken"

Iedere nare gebeurtenis die als herinnering een blijvend negatief effect op iemands leven heeft, wordt traumatisch genoemd. Heftige emoties, levendige beelden en de fysieke reacties daarop, kunnen telkens geactiveerd worden in situaties die lijken op de nare gebeurtenis. Met behulp van EMDR kan de ervaring alsnog verwerkt worden, waardoor de negatieve lading niet of veel minder voelbaar meer is.
 

Toch is het niet altijd duidelijk waar een bepaalde gemoedstoestand vandaan komt. Mensen kunnen jaren rondlopen met angst, verdriet, schaamte etc. zonder te weten waar deze gevoelens door worden veroorzaakt. Ook dan kan EMDR toegepast worden.

Na een EMDR-sessie kan een cliënt zich prettig en energiek voelen, maar vermoeidheid kan ook een na-effect zijn. In sommige gevallen kunnen er heftige beelden, gevoelens of dromen boven komen. Dit is een normale reactie tijdens het verwerkingsproces en dus eigenlijk een teken dat het brein optimaal bezig is. Dit kan in de regel enkele dagen duren. Vaak merken cliënten dat de nare ervaringen na de behandeling vervagen of zelfs helemaal naar de achtergrond verdwijnen.
 

Caroline is aangesloten bij Samenwerkende EMDR therapeuten Nederland 

erkend gezins-en kindercoach.jpg

EMDR

erkend gezins-en kindercoach.jpg
  • Facebook
  • Instagram - grijze cirkel
KvK 34350065   BTW NL190960073B01
CATvirtueelschild.jpg
bottom of page